Piškotki

Pravila o rabi spletnih piškotkov
Družba zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani na podlagi f točke prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) uporablja piškotke.

 

Upravljavec spletnih piškotkov
Z uporabo naših spletnih strani http://www.kubus-interier.si/, in http://www.kubustore.si/ ali naših podstrani, soglašate z uporabo nujnih piškotkov. V primeru, da boste obiskali spletno stran, bo upravljavec piškotkov družba:

Polni naziv Upravljavca KUBUS - INTERIER družba za projektiranje in trgovino d.o.o.
sedež Rimska cesta 23, 1000 Ljubljana
davčna številka SI 80314775
matična številka 5932149000
elektronski naslov kubus@kubus-interier.si
spletna stran http://www.kubus-interier.si/ in http://www.kubustore.si/
 
 
 
Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem nosilcu podatkov in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo s sistemom preko vašega brskalnika. Nekateri izmed piškotkov se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (t. i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši končni napravi in nam omogočajo, da vaš brskalnik pri naslednjem obisku prepoznamo (trajni ali shranjeni piškotki). 
 
 
 
Vrste piškotkov
Uporabljamo piškotke, ki jih delimo v 3 skupine:
  • Nujni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani. Brez njihove uporabe spletna stran ne more delovati.
  • Funkcionalni piškotki/analitični : Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran. Analitični piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne.
  • Trženjski piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci.

Z uporabo spletnih strani se strinjate z uporabo nujnih piškotkov. Obvezni ali nujni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani in v njih ne hranimo vaših osebnih podatkov, ter omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani.

 

 

Katere piškotke uporabljamo?
Na svojih spletnih straneh uporabljamo naslednje nujne piškotke:

Ime piškotka Namen Čas trajanja Izvor Vrsta
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Čas obiska spletnega mesta (čas trajanja seje) http://www.kubus-interier.si/  Nujni
cc_cookie_accept Shranjevanje informacij o kategorijah piškotkov, ki jih uporablja spletna stran in informacij o tem ali so obiskovalci dali ali umaknili privolitev za uporabo posamezne kategorije piškotkov. 1 leto http://www.kubus-interier.si/

Nujni

 

Na svojih spletnih straneh uporabljamo naslednje analitične piškotke:

Ime piškotka Namen Čas trajanja Izvor Vrsta
         

 

Na svojih spletnih straneh uporabljamo naslednje trženjske piškotke:

Ime piškotka Namen Čas trajanja Izvor Vrsta
       

 

Upravljanje piškotkov
Uporabo piškotkov določate sami. Piškotke lahko vedno odstranite ali sprejmete s klikom na polje »sprejmem« v obvestilu o uporabi piškotkov na spletni strani. Večina spletnih brskalnikov shrani piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov, se lahko zgodi, da vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in boste obvestilo o piškotkih prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran.
Nastavitev nujnih piškotkov ne morete urejati.

Navodila za omogočanje nastavitev v vašem brskalniku lahko najdete tukaj:


Piškotki Google Analytics
Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.

Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete dodatek za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.

Verzija: 1.0 z dne 20. 3. 2023
KUBUS - INTERIER družba za projektiranje in trgovino d.o.o.,
Rimska cesta 23,
1000 Ljubljana
e-naslov: kubus@kubus-interier.si.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV
Kubustore - piškotki Nujno potrebni piškotki
Kubustore - piškotki Analtični/funkcionalni piškotki
Kubustore - piškotki Trženjski piškotki
Ponastavi piškotke