Različni modeli iz sistema ID Chair Concept ponujajo tako individualnim uporabnikom kot podjetjem nešteto možnosti pri konfiguraciji pisarniškega stola, ki bo najbolj ustrezal njihovim potrebam. Različne izvedbe mehanizma FlowMotion, velik izbor hrbtišč, naslonov za roke, sedežev in podnožij, skupaj s široko paleto barv in tkanin, omogočajo vsakemu uporabniku, da najde svoj popoln delovni stol.

PRAVI STOL ZAME ?

 

 

Kljub številnim možnim različicam pa ostaja ID Chair v bistvu isti stol, tako po splošnem izgledu kot konstrukciji, kar je v smislu estetike, vzdrževanja in servisa pomembno predvsem za podjetja. Prav tako pomemben je tudi podatek, da je mogoče nekatere modele v celoti reciklirati.

Ergonomske funkcije stolov je preizkusil Zvezni inštitut za tehnologijo v Zürichu (ETH), ki je pokazal, da različni dinamični položaji sedenja, ki jih spodbuja ID Chair, pomagajo pri aktivnem preprečevanju zdravstvenih težav.

 

Poleg novega modela ID Cloud, predstavljenega leta 2021, so na voljo še različice ID Mesh, ID Soft, ID Soft L, ID Trim ter ID Trim L.