PACIFIC CHAIR
nov delovni stol iz Vitre

PACIFIC CHAIR iz Vitre

Mnogo ljudi pri svojem delu presedi osem ur in več vsak dan. Zakaj torej posvečamo tako malo pozornosti kosu pohištva, na katerem preživimo skoraj tretjino svojega odraslega življenja ? V oblikovalskem studiu Barber in Osgerby so se, v sodelovanju s tovarno Vitra, odločili, da bodo ljudem v vseh vrstah pisarn ponudili nekaj drugačnega.

 

Kot sta povedala oblikovalca, so želeli utvariti nasprotje večini današnjih pisarniških stolov, ki že spominjajo na stroje. V večjih pisarnah nameč pogosto najdemo cele vrste črnih “strojev”, polnih ročic, vzvodov in mehanizmov.

 

Zato so ustvarili pisarniški stol, pri katerem so vse te ergonomske pripomočke skrili in zapakirali v stol z vitko in umirjeno silhueto. Sinhron mehanizem se samodejno prilagaja teži uporabnika, hrbtišče in naslona za roke se lahko nastavijo na željeno višino, način oblazinjenja ugodno vpliva na akustiko v prostoru. Konstrukcija in položaj naslonov za roke  pa omogočajo tudi prečno sedenje.

 

 

 

Tri velikosti hrbtišča in širok izbor barv in materialov pa omogočajo zelo različne izvedbe stolov, primerne za vsak tip pisarne.

 

 

Save