IZBERITE SVOJO IKONO OBLIKOVANJA Z 20% POPUSTA

Pridružili smo se Vitrini promocijski akciji : med 5. septembrom in 5. oktobrom boste lahko vse stole iz družine Eames Plastic Chair in Armchair naročili s kar 20 odstotnim popustom.
Izbirali boste lahko med več vrstami podnožij, 14 barvami sedežnih lupin ter različnimi vrstami in barvami oblazinjenja. Vsak od obeh modelov je tako na voljo v skoraj 12.000 različnih kombinacijah. 
 
 
 
 
 

“We wanted to make the best for the most for the least.”   

S temi besedami sta ameriška oblikovalca Charles in Ray Eames opisala cilj, ki sta si ga zadala pri oblikovanju pohištva : ustvariti nekaj najboljšega za čim večje število uporabnikov in za kar se da ugodno ceno. In noben od njunih dizajnov se ni tako približal temu idealu, kot ravno Plastic Chair.

Oblikovalski par se je več let ukvarjal z idejo kako ustvariti stol, ki bo imel sedežno lupino iz enega kosa in se hkrati prilegal obliki človeškega telesa.

Po precej neuspešnih poskusih z vezano ploščo in aluminijsko pločevino, se je poliesterska smola, ojačana s steklenimi vlakni, izkazala kot pravi material za tak stol.

Že leta 1950 sta oblikovalca s stoli Plastic Chair tako uvedla novo pohištveno tipologijo : vsestransko uporaben stol, katerega sedežno lupino je mogoče kombinirati z različnimi podnožji in tako ustvariti stole za različne namene. Še posebej je pozornost vzbujalo tako imenovano “Eifflov stolp” podnožje s svojo zapleteno in elegantno obliko, izdelano iz jeklene žice.

 

Charles Eames in stoli DSR